Cupping

Book tid

Cuppingens historie

Cupping er en gammel kinesisk behandlingsform, der er fundet beskrivelser for dette tilbage til år 206 f.kr.

dengang anvendte man udhulede horn, hvor man sugede for at danne undertryk, eller man anvendte ild. I dag anvendes begge behandlingsmuligheder stadig, dog er der udviklet så vi ikke længere anvender et horn, men istedet glas, dette kommer vi mere ind på senere i artiklen.

 

cupping i nutiden

Første gang jeg hørte om cupping var i karate kid filmen fra 2010, selvfølgelig havde jeg en vis skepsis så tænkte ikke mere over dette.

Cupping blev virkelig omtalt meget i medierne under OL 2012, her så man det amerikanske svømmehold havde nogle mærkelige mærker på kroppen.

Cupping OL 2012
Michael Phelps med tydelige cupping mærker OL 2012

Det amerikanske svømmehold klarede det godt til OL, dette har gjort flere forskere har haft interesse i om cupping havde effekt på dette. I Danmark har tv2 sportslab testet effekten af cupping på restitutionen, i kan se noget af videoen her. 

I programmet konstaterede de at Cupping havde god effekt på cykelrytternes restitution.

 

Cupping metoder

som nævnt i den historiske gennemgang findes der flere forskellige former for cupping. I dette afsnit bliver hver af de 4 typer cupping gennemgået, så man ved hvad det er og hvordan det foregår.

Moving cupping

Hos Fysioman anvender vi meget moving cupping.

For at lave moving cupping skal man starte med at påføre Olie, dette gøres for at mindske friktionen når cuppen bevæges, derudover gør olien at cuppen tætner til huden, så undertrykket kan bevares i cuppen i længere tid.

Gavnlige effekter

Når cuppen løfter overhuden øger den blodcirkulationen til området, dette ses ved rødmen på huden.

den øget blodcirkulation hjælper med at fjerne affaldsstoffer og giver varme til området. Dette gør at Cupping er godt redskab til at starte en massage det varmer muskulaturen op så der hurtigere kan masseres i dybden, derudover føles det rart for de fleste.

Bindevævsbehandling mange mennesker kan opleve stramt bindevæv, dette gør oftest at de har lidt diffuse smerter, eller en smerte der spreder sig over længere tid. Man kan lave bindevævsmassage, men dette kan oftest føltes smertefuldt, men med moving cupping er bliver bindevævsbehandling gjort behageligt.