Fysioterapi

Book tid

Hvad er fysioterapi

Fysioterapien i Danmark er en gammel organisation og har 100 års jubilæum i 2018. Fysioterapien har ændret sig meget i løbet af de sidste 100 år, i starten var fysioterapi meget ligesom massøren er i dag, og var fokus på at behandle personers symptomer og skader med massage.

Senere kom der mere fokus på at finde redskaber der kunne hjælpe på disse ting, her blev det meget populært med ultralyd, varmelamper, laser o.lign.

I løbet af tiden ser man behandlings muligheder som bliver populære i nogle år rækker, denne cirkularicering er begyndt at ske igen og vi ser derfor stor udvikling på ultralyd, laser o.lign.

Jeg vil forsøge at beskrive forskellige dele fysioterapien som jeg syntes er relevant. Mit fokus er på manuel fysioterapi, dvs. jeg har fokus på at mærke og undersøge for at definere skaden, derudover tager jeg kurser i blandt andet Mulligan, hvor vi lærer at korrigere leddene.

Undersøgelse: 

Dette kan være en undersøgelse af bestemte led, eller en undersøgelse som skal forsøge at finde sammenhæng om hvorfor du både har ondt i knæ og hofte.

Sportsundersøgelse: 

Vi tilbyder en sportsundersøgelse hvor vi vil forsøge at hjælpe med at udvikle et træningsprogram til optimering heraf.

Træningsterapi: 

vi mener at alt kan trænes med træningselastikker og derfor tilbydes træningsprogram ud fra dette. skal du træne for markeret krop, bedre  holdning eller skadesforebyggelse står vi klar til at lave træningsprogrammet

 

Genoptræning: 

træning hvis man har haft en decideret skade eller vil undgå en specifik skade.

 

Manuel terapi: 

vi anvender flere behandlingsformer hvor behandleren har hands on, det vil sige jeg guider eks. dine led. anvender Mulligan concept som er en smertefri måde at justere led. læs mere i afsnittet Mulligan concept. I de fleste tilfælde anvendes manuel terapi til at øge bevægeligheden korrigere skævheder