Derfor skal du få massage - fysiske og mentale fordele - Fysioterapi

Derfor skal du få massage – fysiske og mentale fordele

Derfor skal du få massage

Hvornår har du sidst gjort noget godt for dig selv? I en travl og hektisk hverdag kan man nemt komme til at glemme de små pauser og åndehuller. Ikke desto mindre er det noget, som både kroppen og sindet har brug for, for at kunne fungere optimalt. Massage kan være en måde, hvorpå man kan tage en velfortjent pause fra hverdagen og samtidig gøre noget godt for både krop og sind. Der er tale om en oldgammel teknik, som på grund af dens mange fordele stadig bruges den dag i dag. I dag findes der mange former for massage, som hver har deres kendetegn eller særlige fokuspunkt. Massage er selvforkælelse i sin reneste form, da både kroppen og sindet får mulighed for at slappe helt af og give slip på en masse spændinger. Derfor er en aftale hos en god massør oplagt for dig, der trænger til selvforkælelse og gerne vil gøre noget godt for dig selv(1).

Hvad er massage egentlig?

Direkte oversat betyder massage at ”ælte metodisk for at helbrede lidelser”(2). Teknikken kan variere, men princippet er, at man ved at trykke og strække musklerne giver kroppen en afslappende og

helbredende behandling. Som sagt er der mange former for massage, lige fra den helt traditionelle metode til mere eksotiske teknikker med brug af blandt andet varme lavasten og bambusrør. Herhjemme skelner man oftest mellem den almindelige massage og sportsmassagen. Sportsmassage målretter sig dem, der dyrker hård motion, og som derfor overbelaster deres muskler i højere grad. Denne type behandling går ofte mere i dybden og lægger et hårdere pres på musklerne for at give dem mulighed for at restituere optimalt. Den almindelige massage er ofte lettere og mere afslappende, men kan også bruges i forbindelse med skader, spændinger og hævelser. Begge typer har fordele, som tilgodeser både krop og sind.En vidunderkur mod problemer i bevægeapparatet

De fleste kender til smerter, spændinger eller problemer i kroppen. Man behøver ikke at være elitesportsudøver for at overbelaste kroppen i en sådan grad, at en massage er nødvendig. Hvis man har krævende fysisk arbejde, dårlige arbejdsstillinger eller svage led og knogler, kan det føre til muskelknuder og spændinger. Det giver i mange tilfælde gener i hverdagen i form af begrænset bevægefrihed og smerter. Mange oplever, at massage er en ren vidunderkur mod de problemer, man kan have i kroppen. Når man masserer, strækker og ælter man musklerne i forskellige retninger, hvilket løsner op og mindsker spændinger. Samtidig bliver blodkredsløbet aktiveret, hvilket medfører, at massage øger kroppens evne til at transportere og udskille affaldsstoffer. Både spændinger og hævelser formindskes, samtidig med at der skabes en generel følelse af velvære i kroppen. Derfor er det ikke underligt, at massage er et populært valg af selvforkælelse over hele verden.

 

Fordele, der kan komme alle til gode

Som sagt er det ikke kun dem, der dyrker hård sport, som kan nyde godt af en massage. Faktisk er det mennesker i stort set alle alders- og befolkningsgrupper, der vil opleve mange fordele efter en behandling. Hvis man har spændinger eller smerter et bestemt sted i kroppen, kan man ved hjælp af en god massage få mere velvære i hverdagen og nedbringe sit forbrug af smertestillende medicin. Dem, der ofte føler sig stressede og har meget at se til, kan ved hjælp af en klassisk massage få renset tankerne og få ro til at komme ovenpå igen. Sidst men ikke mindst kan også gravide nyde godt af at blive berørt af en professionel massør. Et foster og øget mælkeproduktion giver nemlig en masse ekstra vægt på fronten af kroppen, hvilket kan føre til smerter og skader i nakke og ryg. Hos fysioman.dk tilbyder vi massage til alle af ovenstående typer. Vores sportsmassage går i dybden, mens vores klassiske version byder på ren afslapning. Vores graviditetsmassage foregår på en særlig briks med hul til maven, så spændinger og hævelser i ryg og nakke kan bearbejdes.

 

Forkæl dig selv med et godt tilbud hos fysioman.dk

Næsten alle nyder at få en god omgang massage udført af en professionel massør. Dog er der mange, der holder sig tilbage, fordi de synes, at det er for dyrt. Behandlingen behøver dog ikke være specielt dyr, og man skal samtidig holde det op mod de mange fordele og sundhedsforbedringer, man får med i købet. Hos fysioman.dk kører vi i Oktober måned et unikt tilbud, hvor du kan få de første 15 minutters massage helt gratis. Derefter koster det 125 kr. for 15 minutter. Det gælder alle massageformer, og du kan nemt booke en tid online. Så hvis det er længe siden, du sidst har forkælet dig selv, er en massage måske det helt rigtige valg.

 

social position