Myofascial release - Kursus for behandlere - Fysioterapi

Myofascial release – Kursus for behandlere

Myofascial release (MFR) er en effektiv behandlingsform og fascie forståelse vil give dig en bedre holistisk tilgang til din behandling.

Hvad er Myofascial release

Myofascial release (MFR) er en massageform som sætter fokus på fascierne og deres binding frem for musklerne og deres spændinger.

Fascier kaldes også bindevæv og er det væv som binder hele kroppen sammen, det sætter muskler og knogler sammen så vi kan bevæge os og hjælper hjernen med at få signaler fra kroppen.

På trods af at Fascier er medspiller i alt hvad din krop foretager sig er det en relativ overset behandlingsform og formentlig pga det i mange år ikke har været anerkendt at der findes Fascier.

Jeg har medtaget et billede som viser nogle eksempler på hvordan kroppen er forbundet via Fascier og hvordan disse fascier kan være årsag til klienten kan få ondt over flere led.

Hvordan foregår MFR behandling

Som nævnt er myofascial release en massageform, men der arbejdes på fascierne mellem muskler og hud, dette gør det kan virke som en mere overfladisk massage, men selvom den foregår overfladisk (superficielt) har den god og øjeblikkelig virkning på de klienter det er relevante for.

Massagen foregår langsom og med en speciel form for stræk og på dette kursus vil du blive introduceret til Caspers egen udviklede teknik, samt noget som kaldes Sports cupping og den almindelige Myofascial release.

Hvilke klienter kan MFR anvendes på?

  • Klienter med kroniske smerter som oplever at efter massage går der måske en uge før smerterne vender tilbage, kan det skyldes du med traditionel massage mindsker smerten, men ikke problemet som kan være Fascierne.
  • Klienter med uspecifikke smerter, eksempelvis klienter som har ondt i det meste af ryggen, uden at kunne pinpointe hvor de har ondt. Denne type klienter kan være svære at forholde sig til da anamnesen bliver meget upræcis, netop med disse klienter kan MFR være relevant.
  • Klienter som oplever at smerten vandre eller går over flere led. Klienter som føler hele kroppen giver problemer. Da muskler kun er ret begrænsede i deres længde bør muskler sjældent give smerter over flere led, men da Fascier hænger sammen i hele kroppen kan netop behandlingen af fascierne være det som fjerner din klients smerter.
  • Klienter som føler traditionel massage gør ondt og nogle gange gør ondt værre kan den blide men effektive MFR være løsningen, vores erfaring er også at på klienter med lidelser som fibromyalgi hvor det hårde tryk i massage ikke kan gøres, eller friktion gør ondt kan MFR bruges.

Hvad lærer vi på kurset?

Selve kurset er opdelt i 2 kurser, et for overkroppen og et for underkroppen, kurserne er uafhængige af hinanden så der er ikke nogen bestemt rækkefølge.

kurset vare 5 timer inklusiv en frokost pause og største delen af undervisningen foregår ved massagebriksen, men skynd dig der er kun plads til 8 på holdet, for at sikre i får mest muligt vejledning. Kurset er så praktisk som muligt så du allerede samme dag kan tage ud og anvende det i din egen klinik.

  • Når kurset er overstået har du en basisforståelse af hvad Fascier er og hvordan påvirker de vores kroppe.
  • Du forstår at bruge denne viden i din behandling
  • Du lærer Caspers egen udviklede MFR teknik, sports MFR og almindelig MFR behandling set i forhold til de smerter den typiske klient kommer med.
  • Du vil efter kurset forstå hvorfor årsagen til et problem kan opstå et andet sted end selve klientens smerter

Der er link til kurset på knappen både i toppen og bunden af siden “book kursus her”

Er der nogle yderligere spørgsmål skriv til kontakt@fysioman.dk

Hvem er underviseren ?

Underviseren på kurset er Fysioterapeut Casper Regel, Casper har også mere end 10 års erfaring som massør og denne kombination af Fysioterapi og massage kan komme dig til gode på dette kursus.

Alle kurser hos Fysioman har et overvejende fokus på manuel tilgang til behandling og derved også at man får lært teorien undervejs, mens man arbejder manuelt.

Fysioterapeut Casper Regel

Casper har selv krav til at han skal på kurset hvert år for at viderudvikle sig selv og sine behandlinger, den viden som han har fået til sig de sidste mange år glæder han sig til at give videre til dig.

For at vise lidt hvad Casper har prøvet kan du læse hans CV her. Jeg har ikke medtaget de kurser jeg deltager på, da jeg synes der var rigeligt på Cv’et med arbejde. Har du spørgsmål til hvor jeg tager mine kurser kan du altid skrive på

casper@fysioman.dk

CV

2010 –   uddannet massør på AM massageskole

2011- 2014 startet på fysioterapeut uddannelsen i Esbjerg

2011 – Massør under VM i curling

2011 – 2014 Behandler for elitesvømmerne i Esbjerg

2011-2014 underviser i Esbjerg Taekwondo klub

2013 – behandler under Taekwondo landsholdssamling i kamp

2015- Behandler i Crossfit centeret puls180

2016 – Behandler elite udviklingscenter i Taekwondo

2016-2018 underviser på Cityfys academi

2016-2018 Træner for cadet udviklingslandsholdet i Taekwondo (et U15 landshold i taekwondo)

2017 uddannet Diplom træner gennem DIF, med speciale i Taekwondo

2019 underviser på AM massageskole

social position