Sportsbehandler kursus - Det er mere end bare massage - Fysioterapi

Sportsbehandler kursus – Det er mere end bare massage

ryg massageDette kursus har til formål at give dig kompetencerne til at ”diagnosticere” de typiske sportsskader samt at behandle dem. Casper kombinerer hans viden fra fysioterapien med hans manuelle erfaringer som massør til at give dig et komplet kursus om sportsskader.

Der er sat 5 timer af til kurset da der er fokus på at give dig en forståelse af hvordan skader skal behandles og derfra kan man nemt selv overfører det til andre skader. Det vil være en blanding af teoretisk af praktisk. Men da det kun er 5 timers kursus er den teoretiske grundlag begrænset og her sættes fokus på håndværk og dine manuelle færdigheder.

Kurset henvender sig primært til massører, fysioterapeuter, kropsterapeuter og osteopater.

 

Sportsmassage hvad er det?

Begrebet sportsmassage bliver brugt i flæng og er oftest et tegn på at folk tager lidt hårdere fat end ved wellness massage. Fysiomans tilgang til sportsmassage er ikke kun at du lærer et hårdere tryk, men også at give dig en forståelse af kroppen samt lærer dig at bruge din anatomi til at forbedre din massage.

Hos Fysioman mener vi at sportsmassage er en massage med fokus på lindring af klientens smerter, om smerterne skyldes en sport eller ej er ligegyldigt, men behandlingen har fokus på et specifikt område.

 

Ved at tilbyde kurset til både fysioterapeuter og massører håber vi på at kunne få noget god sparring op og vidensdeling, da vi mener fysioterapeuter og massører kan inspirer og lærer af hinanden

Kinesiotape

kinesiotape skulderKinesiotape er en ting som deler vandene blandt fysioterapeuter, men ikke desto mindre kan det være et godt supplement til din sportsbehandling.

Kinesiotape kan anvendes på mange forskellige måder og du skal vide hvilken er bedst for dig, kinesiotape kan blandt andet: mindske ødem, korrigere led stilling, øge muskel aktivitet og sænke muskelaktivitet.

På Fysioman sportsbehandler kursus vil du få en introduktion til en simplificeret tankegang bag kinesiotape, men tilgengæld en måde hvor på du nemt med din viden om anatomi kan finde ud hvordan tapen skal ligges. Så selvom du ikke har kurser i Kinesiotape når du kommer, kan du efter endt kursus afhjælpe de typiske sportsskader med taping.

Du vil efter kurser være klar over hvilke skader er kinesiotape godt til, hvilke frarådes det at bruge det til og en klar viden om at kinesiotape ikke bør stå alene.

 

 

Hvad kan du når kurset er færdigt

 • Diagnosticere de hyppigste sportsskader
 • Kende den anatomiske viden bag skaden
 • Anvende anatomien til rehabilitering, lyt til klienten for at give bedste behandling.
 • Hvorfor anatomien er vigtig for din massage, ideer til hvordan den kan bruges.
 • Massage med udspænding
 • triggerpunktsmassage
 • introduceret til kinesiotapens virkning, muligheder og begrænsning.

 

Hvem er jeres underviser ?

Casper Gross Regel Har mange års erfaring som træner og udøver, han har arbejdet med mange former for sport og udøvere på alle niveauer.Casper Regel

Foruden at være uddannet massør, fysioterapeut er Casper også DIF diplom træner og har derfor en stor viden om sport og træning heraf.

Casper startede Fysioman, hvor fokus er på det manuelle og netop dette er grunden til han har lavet dette kursus. Kurset er lavet således at du kan gå direkte fra kurset til klinikken og bruge hvad du har lært. På kurset kommer ingen abstrakte ting og teknikkerne er simple så du blot skal træne på dem og viderudvikle dem til netop din måde at behandle på.

Casper mener ikke at Sportsmassage bare skal være hårdt, men regner med at sportsmassører har en udvidet forståelse af kroppen og at behandleren forstår atletens skade og har en ide om hvorledes denne afhjælpes.

For du kan lære Casper lidt bedre at kende har vi skrevet ned hvilke sportserfaringer han har

 • 2000 – træner taekwondo
 • 2010 uddannet massør på AM massageskole
 • 2011 behandler til VM i curling
 • 2011-2014 fysioterapeut studerende
 • 2011-2014 behandler for elite svømmere i Esbjerg
 • 2013, 2015 behandler ved Oure sommer højskole
 • 2015-2017 underviser i anatomi, massage og sportsbehandling hos citysakademi
 • 2015-2017 behandler i Bokseklubben kvik
 • 2015-2017 udviklingstræner for kadetter i Taekwondo
 • 2017- Fysioterapeut for Taekwondo udviklingscenter i Islev
 • 2017 Fysioterapeut i Crossfit centeret puls180

 

 

Kurset koster 750 kr for 5 timer her får du undervisningsmateriale og et diplom, du kan booke online eller skrive på mail kontakt@fysioman.dk

 

social position