Thaimassage til krop og sind - Fysioterapi

Thaimassage til krop og sind

Thaimassage er en kombination af stræk, tryk og en fuld kropsbehandling. Behandlingen er uden Olie og foregår fuld påklædt.

Thaimassage har ikke kun fokus på at få din krop til at slappe af, men virker også afstresssende. De faste tryk får dig til at mærke din krop, som rykker dit fokus væk fra dit hovedet.

Hvorfor laver vi Thaimassage ? 

Casper har valgt at udfordre sig selv i forbindelse med Danmarksmesterskaberne i Massage 2022 og derfor har han valgt at lære denne gamle massageform.

Derudover har Casper selv fået en del Thaimassage siden han som første gang prøvede det i Thailand i en alder af 17, dengang var Casper allerede erfaren i at give massage og kunne derfor godt mærke at dette var en speciel tilgang. 

Casper bruger sørger selv for månedligt at få massage og her af Thaimassage hans go to hvis det blot er vedligeholdelses behandling.

Det specielle ved Thaimassage

Thaimassage er en fuldkropsmassage hvor de løsner hele kroppen uanset om du har ondt i ryg eller ben gennemarbejdes hele kroppen. 

Den Holistiske tanke med at arbejde med hele kroppen vinder mere ind i Danmark og derfor mener jeg også thaimassage skal have en større plads i Danmark.

Desværre har Thaimassage et dårligt ry og dette kan vi kun nedbryde ved at der starter seriøse klinikker som fortæller hvad “rigtig” Thaimassage er.

Thaimassage har fokus på at lave faste tryk med enten fødder,skinneben, knæ eller armene. derudover laves en masse stræk øvelser så du får en følelse af afslapning som man kun gør efter en god Yogatime og en god massage, i thaimassage er dette mixet sammen. 

Er thaimassage altid det samme ? 

Der findes mange grene inden for Thaimassage, via den skole jeg er uddannet på lærer vi 3 stilarter inden for Thaimassage: handsfree, thai-yoga og rytmisk Thaimassage.

Thai-yoga er den stilart som uddannes på skolerne i Danmark og vil være den du hyppigst støder på i klinikker som tilbyder Thaimassage og er uddannet i Danmark. 

Handsfree

Handsfree er en tilgang hvor der laves dybe tryk med skinneben og knæ, hvilket også ses på de andre typer. men på handsfree laves der også noget som kaldes Grounding

Grounding: 

Behandleren sætter sig kontrolleret på din ekstremiteter, altså arme eller ben. Når behandleren sætter sig på eks. benet så mindskes blodgennemstrømningen til benet og at der mindskes blodgennemstrømningen gør kroppen bliver opmærksom på kroppens egne signaler. Når trykket fjernes vil blodgennemstrømningen øges og kroppen sætter ekstra fokus på de spændinger eller skader du har i din krop. 

Grounding foregår roligt og kan være en rigtig god måde at starte en behandling på til at komme ned i gear hvis man har en tendens til at have svært ved at slappe af, får du nu muligheden for at mærke dig selv og din krop.

Thai-yoga

Thai-yoga har til formål at genskabe energi flow i din krop, energiflowet er oftest hindret af stramhed i din krop så ligesom i Yoga skal man her ud i forskellige positioner for at løsne kroppens muskler og led. 

I traditionel Yoga er det dig som er aktiv, hvor i Thai-yoga er det passive stræk hvor du bare skal have fokus på at slappe af i dem, mens behandleren laver arbejdet. 

Rytmisk thaimassage

Rytmisk thaimassage er en hurtigere massage, altså at tempoet er lidt højere end eksempelvis thai-yoga.

Den rytmiske massage minder om de “pulserende” bevægelser man ser i eksempelvis kropsterapi.

i den rytmiske massage er de typiske stræk som ses i thaimassage udeladt, men til gengæld vil der blive arbejdet med din krop med pulserende bevægelser. De pulserende bevægelser vil få dine muskler til at slappe og genskabe fibrenes optimale placeringer, altså sørge for at de spændinger du har gerne skulle forblive væk 

Hvordan foregår thaimassage hos Fysioman

Da vi mener at det er behandleren der bedst ved hvilke stilarter som vil være bedst for klienten, vil han kombinere disse for mest optimale for dig. 

Thaimassage kan man kun booke 1 time, da hele kroppen skal arbejdes igennem, du ligger på en måtte på gulvet og i rummet bliver afspillet noget afslappende musik som skal hjælpe dig til at slappe helt af.

Der kan laves massage hvor du primært ligger på ryggen, vi kan lave nogle hvor du ligger på maven. 

Har du nogle skader er vores behandler også uddannet Fysioterapeut og ved derfor hvad han må og ikke må, dette sikre dig en god behandling som kan varetage dine skader. 

social position