Tri yoga er for krop og sind, en yogaform alle kan træne

Tri yoga er yoga for alle

Yoga er en træningsform som er godt for bevægeligheden, Tri yoga har også fokus på mindfullness og med sin meditative træning er den meget skånsom for kroppen og derfor er en yogaform for alle. I denne artikel bliver gennemgået hvad er yoga, tri yoga og hvem er Helle Ottesen, vores underviser.

Yoga

Yoga er et gammelt indisk system som forsøger at forene krop og sind, det er en kombination af fysiske øvelser, udspænding og vejrtræknings teknikker, som alt sammen har til formål at få din krop i balance.

Når vi taler om en krop i balance betyder det man styrker de svage områder og udspænder de stramme, så du får en krop som fungere som helhed, har du nogle af disse ubalancer i kroppen kan det medfører modreaktioner fra kroppen som kan medføre til fejlstillinger eller andre ting som gør du får ondt.

Hvis man har skader eller skavanker, kan man også have smerter, der gør det svært at træne eller røre sig og yoga kan være en god måde at få startet på at træne, bare på en så nænsom måde, at det på ingen måde belaster kroppen. 

Yoga kan også hjælpe til at få fat i de mindre muskelgrupper i kroppen, som er svære at komme ind til – så kroppen langsomt, men sikkert opbygges og styrkes. 

Yoga kan udføres af alle mennesker, dog kan der være øvelser som du fysisk ikke er klar til og har brug for træning for at kunne udføre.

Yoga kan også anvendes til at give en ”aha” oplevelse hvor du finder ud af du oplever stramhed i bestemte bevægelser og der kan være forskelle på siderne, eller at du oplever hvordan øvelserne bliver bedre med tiden.

Dem, som har størst tiltro til yoga siger, at det meditative stadie du kan opnå under yoga, kan udgøre dit søvnbehov. Yoga som erstatning for søvn er ikke noget vi anbefaler, da søvnen er vigtig for dig, men har du muligheden for at træne din krop og sind mens du hviler din krop, bør det prøves af.

Da yoga er en meget gammel træningsform er der udviklet mange forskellige yoga typer med forskellige fokus til formål, her hos Fysioman har vi valgt at anvende tri yoga som træningsform.

Hvad er Tri yoga

Tri Yoga omtales som den mest milde og nænsomme yogaform, og derfor er den også så populær og oplever speciel stor fremgang i disse år i mange lande. Tri Yoga stammer oprindeligt fra USA i 1980’erne og har derfra udbredt sig til resten af verden og NU kan du træne det i Herlev.

Tri yoga benytter sig af det som kaldes yoga flow, der vil være fokus på bevægelse, men i et roligt og flydende tempo.

”Får du styr på yoga flow, vil dette give et bedre livsflow”

Tanken bag dette citat er at mange mennesker stresser deres krop grundet travle hverdage og mange planer.  Tri yoga giver din krop og dit hovedet mulighed for at restituere og gøre dig stærkere – du styrker altså dig selv her.

Ved al form for træning anbefales det at holde pause, det er svært at tage pause fra ens krop og hoved, men netop med denne rolige tilgang, det meditative fokus, som tri yoga indebærer vil du kunne give din krop den pause den har brug for og derved få ny energi og overskud.

Tri yoga ens rolige tilgang gør at dette er en yoga form alle kan være med til, her skal man ikke være smidig og adræt, men at kunne trække vejret og mærke ens krop kan alle.

Kropslig forståelse og pause for hjernen

Tri Yoga er en yogaform med fokus på det meditative og mindfullness, hvor vi får hoved og krop helt ned i gear – og dét er det de fleste elsker ved netop Tri yoga, nemlig langsommeligheden!

Kombinationen af Tri yoga og min baggrund som Mindful Instruktør passer rigtig godt sammen for at have et fokus på dig som en helhed. Jeg vil tilrettelægge yogaen efter dine ønsker og behov, så om dine mål er en kropslig forståelse eller det mere meditative er Tri yoga lige noget for dig.

Måden jeg arbejder på er en dyb sammenhæng mellem bevægelse og det mentale, for at vi opnår en god balance og skaber ro i hoved og krop via den rolige yoga. Men du vil også hurtigt kunne få gode metoder, som du kan bruge resten af livet.

 

Fysiomans helhedsoplevelse

Hos Fysioman arbejder vi på at forbedre kroppens bevægelighed og din forståelse af din krop og da vi i huset har et tæt samarbejde, så oplever du, at du har nogle begrænsninger under yogaen er vores fysioterapeuter klar til at hjælpe dig.

Yogaen kan være et godt supplement til din anden behandling du får i klinikken, yogaen kan medføre du holder spændinger væk og øger din bevægelighed. De rolige bevægelser er med til at træne din stabilitet som styrker mange af de små muskler, der kan hjælpe dig af med dine skader og undgå nye opstår.  

Fysioman har fokus på at se kroppen som helhed og netop derfor er Tri yoga vejen for os at gå og håber også det kan være vejen for dig.

Hvem er Yoga instruktøren ?

Yoga lærer

Hej  jeg Hedder Helle Ottesen og er Tri yoga- og mindfull instruktør jeg kombinere disse ting på min egen hjemmeside. Jeg har i mange år arbejdet som leder inden for uddannelses sektoren og har haft min del af stresset arbejdet og nu har jeg fundet noget som jeg vil give videre. Jeg har stor erfaring med undervisning både inden for sporten men også som leder og jeg kan godt lide at kombinere det med noget jeg elsker at lave, som tri yoga.

Jeg er altid interesseret i at høre om du kan mærke det vi arbejder med hjælper, så en vigtig del af træningen er en god dialog, hvor jeg ud fra dine oplevelser kan planlægge yogaen så du får fuldt udbytte af træningen.

Når jeg underviser som tri yoga instruktør kobler jeg det sammen med min mindfullness uddannelse og sørger for at træningen både vil give dig et bedre fysisk og psykisk helbred.

hvorfor valgte jeg Tri yoga

Dét, der gjorde jeg har valgt at uddanne mig til tri yoga instruktør, er at jeg har flere skader fra bilulykke og stress, jeg prøvede mange forskellige træningsformer men uanset hvad jeg prøvede var det for hårdt for min krop. 

Jeg læste om Tri Yoga og havde hørt det var mere roligt end andre yogaformer, så jeg var nødt til at prøve det. Siden første gang jeg prøvede det og mærkede hvor godt min krop har  det var jeg nødt til at lærer mere og kunne give denne oplevelse videre til andre. Jeg har taget en certificeret tri yoga instruktør uddannelse og glæder mig nu til at kunne hjælpe andre med at få det bedre med krop og sind. 

Nu hvor jeg har trænet Tri yoga i noget tid, er min krop blevet stærk nok til at kunne træne andre ting for at komme tilbage i form.

Hvorfor lave et samarbejde med Fysioman

Jeg har en stor drøm om at hjælpe andre med Tri yoga, præcis som den har hjulpet mig, derfor kunne jeg godt tænke mig at arbejde med fysioterapeuter og derfor tog jeg kontakten til Fysioman, jeg så de har fokus på det hele menneske ligesom jeg har.

Jeg håber at samarbejdet med fysioman gør jeg lærer mere om diverse skader og sammentidig kan lærer Mark og Casper om nye måder at træne krop og sind, som de måske også kan bruge i deres behandlinger.

Så er du også en af dem som har taget din krop for givet, eller kunne du tænke dig at arbejde mere med dig selv både på det fysiske og psykiske er det første skridt på vejen at møde op hos Fysioman i Herlev og prøve vores nye Tri yoga hold

Du kan booke tid her

 

social position